Assser Mannenkoor foto februari 2023
50 jaar amk
50 jaar amk2
Bovenstaande zwart/wit foto's, Asser mannenkoor bij 50-jarig jubileum (1972)

Het Asser Mannenkoor stelt zich ten doel om de beoefening van de zang en de algemene belangstelling voor de zangkunst te bevorderen. Het is een algemeen koor en als zodanig niet gebonden aan religie of politiek. Reeds vanaf de oprichting is het AMK aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond.

Het koor is opgericht op 8 juni 1922 met 35 leden en groeide gestaag tot een aantal van 60 - 70 leden in 1940. In de Tweede Wereldoorlog is het koor enige jaren niet actief geweest. Na de oorlog steeg het ledental tot over de honderd zangers, om daarna, door diverse oorzaken terug te vallen tot het beginaantal van plm. 30 leden in het begin van de jaren'60. De laatste jaren heeft het koor een gemiddeld aantal leden van 65.

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum in 1997 ontving het Asser Mannenkoor van Hare Majesteit Koningin Beatrix de Koninklijke Erepenning.
Legpenning

Gedurende zijn bestaan heeft het Asser Mannenkoor talloze concerten in en buiten Assen verzorgd en ook worden regelmatig buitenlandse concertreizen gemaakt . Verder heeft het koor medewerking verleend aan vele evenementen zoals onder andere de herdenking van bevrijdingsdagen, de Trianthashows, de intocht van Sinterklaas, optredens ten bate van het Jeugd Rode Kruis, Kerstconcerten, de openingsceremonie van de wereldspelen voor gehandicapten, enzovoort, enzovoort.


Ook weet het Asser Mannenkoor de media te vinden. Zo zijn er diverse radio-optredens geweest voor zowel nationale als regionale omroepen en een flink aantal jaren geleden is er medewerking verleend aan de TV-serie Bartje.

Potgrondactie gestopt

 

potgrond
Vanwege de voorbereidingen voor de uitlevering, is het niet meer mogelijk potgrond online te bestellen. Mocht u echter nog een substantiƫle bestelling willen plaatsen, dan kunt u contact opnemen met mobiel: 06-49874003, echter alleen na 19:00 en niet op donderdagavond.

Voor bestellers, gratis te bezoeken potgrondconcert op 4 april 2024 in buurthuis de Schulp, Assen Oost, aanvang 20:00 uur.